Tämä aihe tuli mieleeni luettuani eräästä blogista puoltavaa kannanottoa lesboparien hedelmöityshoidoja kohtaan. Koska kyseisessä blogissa kommentointi oli sallittu vain kyseisen nettiblogin käyttäjille, päätin avata suuni oman blogini kautta. :)
Mä olen vakaasti sitä mieltä, että lesbopareille pitäisi ehdottomasti sallia hedelmöityshoidot. Eihän se salliminen tarkoita sitä, että kaikki sitten juoksevat siellä tekemässä lapsia kun siltä tuntuu, sillä eihän se ole heteropareillekaan ihan mikään helppo juttu. Jokaisella ihmisellä on kuitenkin oikeus viettää elämänsä rakastettunsa kanssa, ja saada lapsia, tykkäsi sitten tytöistä tai pojista. :) Onko juopot, lapsia hakkaavat heterovanhemmat parempia vanhempia kuin lastaan täydestä sydämestä rakastavat lesboparit vain siksi, että ovat heteroita?
Ja onko lapselle parempi, että esim.etsitään joku satunnainen mies, joka sitten siittää toisen naisista?? Outoa, että sitäkin asiaa tunnutaan katsovan suopeammin kuin lesboparien hedelmöityshoitoja!
Kaksi naista tai miestä on aivan yhtä hyviä kasvattamaan lasta, kuin yksi mies ja/tai nainen. Ja eihän yksinhuoltajiltakaan myöhemmin kysellä, että kuinka usein joku ystävä käy kylässä ja onko kaveripiiri kuinka tasaisesti jakautunut miehiin ja naisiin. Saako lapsi nyt varmasti (sukupuolellisesti) tasapuolisen kasvatuksen...
Uskomatonta, että tälläisestä asiasta pitää edes nostaa haloota. Aina vaan puhutaan tasa-arvoisemmasta ja suvaitsevammasta Suomesta, mutta onko moinen syrjintä sitä?

Ottakaa ihmeessä kantaa! :)